Liga prvaka
70

Manchester City i Borussia remizirali u sjajnom meču

Klix.ba
Foto: AFP
Manchester City - Dortmund (Foto: AFP)
Večeras je u okviru grupne faze Lige prvaka odigrano sedam utakmica u terminu od 20:45 sati. Naš reprezentativac Edin Džeko igrao je svih 90 minuta za Građane u utakmici protiv Dortmunda, ali nije postigao pogodak.

Slavili su Real Madrid, Malaga, Arsenal, Dinamo Kiev i Porto, dok su Manchester City i Dortmund, te Schalke i Montpellier odigrali neriješeno.

Manchester City - Dortmund 1-1

Bh. reprezentativac Edin Džeko igrao je od prve minute na stadionu Etihad i imao je izvrsnu priliku u 51. minuti kada je gađao u okvir gola, ali nije postigao pogodak.

U 33. minuti iz igre izlazi povrijeđeni Javi Garcia koji se previjao na terenu od bolova, zamijenio ga je Jack Rodwell.

Dortmund je imao odličnu šansu u 39. minuti, ali je Gotze pogodio prečku. Na pauzu se otišlo bez postignutih golova.

Prvi gol postignut je u 62. minuti kada je igrač gostujućeg tima Marcio Reus poentirao. U 66. minuti Veloso je imao odličnu šansu ali nije povećao vodstvo.

U 89. minuti sudija je svirao penal za City koji je izveo Balotelli te izjednačio rezultat na 1:1.

Ajax - Real Madrid 1-4

Na stadionu Amsterdam arena prvi gol postignut je u 42. minuti kada je Real poveo pogotkom Cristana Ronalda.

Tri minute nakon početka drugog poluvremena Benzema uvećava vodstvo svog tima ba 2:0, u čemu mu je pomogao Kaka.

Igrači Ajaxa nisu ostali nijemi i u 56. minuti Moisander postiže gol kojim smanjuje rezultat na 1:2.

Ali to nije spriječilo Real da ponovo poveća vodstvo i to dva puta. U 79. i 81. minuti Ronaldo zabija dva gola te Real vodi s tri gola razlike.

Anderlecht - Malaga 0-3

Ekipa Malage dominirala je u prvom poluvremenu na utakmici protiv Anderlechta. Trud im se isplatio u 45. minuti kada je Manuel Iturta dodao loptu Eliseu koji šutira i trese protivničku mrežu. Na pauzu se otišlo s 1:0 za Malagu.

U 56. minuti Joaquin Sanchez povećava vodstvo na 2:0 zahvaljujući Kouyateu koji je napravio prekršaj pa je sudija svirao penal za Malagu.

Nakon penala gostujući tim nije gubio vrijeme već je u 63. minuti ponovo zatresao protivničku mrežu. Strijelac je ponovo bio Eliseu, a loptu mu je proslijedio Isco.

Arsenal - Olympiakos 3-1

Utakmica između Arsenala i Olympiakosa prekinuta je dva puta zbog povreda igrača Maniatisa (16.)i Moena (23.). U 42. minuti Gervinho zabija gol i dovodi Arsenal u vodstvo. No, uslijedio je brzi kontranapad Olympiakosa i u 45. minuti Mitroglou golom izjednačava rezultat na 1:1.

U 56. minuti Arsenal ponovo dolazi u vodstvo golom Podolskog. Asistirao mu je Gervino.

U 90. minuti Arsenal povećava vodstvo golom Aarona Ramseyja i utakmica je završena rezultatom 3:1.

Dinamo Kiev - Dinamo Zagreb 2-0

Utakmica između dva Dinama počela je golom u 3. minuti kada je igrač domaćeg tima Oleha Guseva dao gol i doveo domaći tim u vodstvo.

Zahvaljujući autogolu koji je psotigao Josip Pivarić, Dinamo Kiev je u 33. minuti vodio s dva gola razlike.

Porto - PSG 1-0

U prvom poluvremenu utakmice između Porta i PSG-a nije bilo golova. Zlatan Ibrahimović imao je nekoliko šuteva prema golu, ali nije postigao pogodak.

Prvi i jedini gol u ovom meču postignut je u 83. minuti kada james Rodriguez ubacuje loptu u mrežu i domaćin je poveo rezultatom 1:0.

Schalke - Montpellier 2-2

Na stadionu Veltins Arena prvi gol postignut je 13. minuti kada je Karim Ait Fana doveo gostujući tim u vodstvo 1:0.

Domaći tim imao je nekoliko pokušaja koji su rezultirali golom u 26. minuti kada je Jan Huntelaar proslijedio loptu Julianu Draxleru koji je šutirao i postigao pogodak.

Rezultat je bio izjednačen 1:1.

Nakon pauze, dodijeljen je i prvi crveni karton. Gostujući tim ostaje bez Bocalyja. Odlično je to iskoristio Schalke koji u 53. minuti ponovo dolazi u vodstvo. Strijelac je bio Klaas Jan Huntelaar koji pogađa s bijele tačke. Ubrzo nakon toga na tlu ostaje Julian Draxler koji nije mogao nastaviti igrati i zamijenio ga je Ibrahim Afellay.

U 90. minuti Camara postiže gol i izjednačava rezultat na 2:2.