Nogomet
19

Manchester City bolji od Rome nakon penala, Pjanić strijelac

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Roma i Manchester City su danas u okviru Međunarodnog kupa šampiona odigrali utakmicu koja je završena rezultatom 2:2. Potom se pristupilo izvođenju penala, a uspješniji su bili Građani.

Trener Rome Rudi Garcia je u početni sastav uvrstio De Sanctisa, Florenzija, Manolasa, Romagnolija, Torosidisa, Ucana, De Rossija, Pjanića, Gervinha, Tottija i Iturbea.

Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini je od prve minute na teren izveo Caballera, Clichyja, Mangalu, Kompanyja, Sagnu, Silvu, Garciju, Zuculinija, Fernanada, Iheanacha i Sterlinga.

City je sjajno otvorio utakmicu, a svoj prvijenac za Građane je postigao engleski reprezentativac Raheem Sterling u 3. minuti. On će ove sezone igrati za Građane nakon što je stigao iz Liverpoola.

Međutim, Roma je uzvratila veoma brzo, već u 8. minuti, kada je lijepim golom rezultat na 1:1 izjednačio bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je bio na klupi.

Na poluvremenu su treneri obje ekipe napravili po devet izmjena.

Za Romu su umjesto De Rossija, Florenzija, Manolasa, Iturbea, Romagnolija, Tottija, Ucana, Gervinha i Torosidisa zaigrali Cole, Maicon, Yanga-Mbiwa, Falque, Leandro, Destro, Ljajić, Nianggolan i Keita.

U ekipi Manchester Cityja su Fernanda, Zuculinija, Caballera, Garciju, Clichyja, Sterlinga, Sagnu, Silvu i Mangalu zamijenilo Toure, Nasri, Hart, Navas, Kolarov, Barker, Horsfield, Lopes i Denayer.

Manchester City je do novog vodstva stigao u 61. minuti, a strijelac je bio Iheanacho.

Garcia je nove dvije izmjene napravio u 65. minuti, čime je zamijenio kompletan sastav, Pjanića je zamijenio Doumbia, a golmana De Sanctisa rezervista Lobont.

Strijelac drugog gola za Romu, Iheanacho, igru je napustio u 73. minuti, a umjesto njega je u igru ušao Unal.

Pellegrini je u igru umjesto Kompanyja uveo Evansa u 82. minuti.

Za novo izjednačenje pobrinuo se Ljajić u 87. minuti utakmice lijepim golom iz slobodnog udarca. Bio je to konačan rezultat regularnog toka ove utakmice u kojoj kapiten reprezentacije BiH i napadač Cityja Edin Džeko nije dobio priliku za igru.

Nakon isteka regularnog toka utakmice, pristupilo se izvođenju penala,a bolje su se snašli nogometaši Manchester Cityja.

Penali:

Toure (Manchester City) - gol, Nianggolan (Roma) - gol, Kolarov (Manchester City) - promašaj, Ljajić (Roma) - gol, navas (Manchester City) - gol, Destro (Roma) - gol, Lopes(Manchester City) - gol, Falque (Roma) - gol, Hart (Manchester City) - gol, Doumbia (Roma) - promašaj, Horsfield (Manchester City) - gol, Keita (Roma) - promašaj.