40 miliona funti za četiri godine
0

Man. United potpisao sponzorski ugovor za trening-dresove

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Manchester United postao je prvi engleski nogometni klub koji je potpisao sponzorski ugovor za svoje trening dresove.

Manchester United je sklopio ugovor s logističkom firmom ekspresne dostave DHL, koja je tako postala pionir u sponzorisanju dresova za trening. U Unitedu nisu naveli iznos koji će sjesti na njihov račun za četverogodišnji ugovor, ali dobro obaviješteni izvori saznali su i javili da se radi o 40 miliona funti.

To je veći iznos nego što je Manchester United zaradio početkom ovog milenija, kada je sklopio ugovor s Vodafoneom za sponzorisanje sportske opreme za utakmice! Ipak, riječ je ipak o upola manjem iznosu od onog kojeg je klub s Old Trafforda zaradio sklapanjem ugovora s osiguravateljskom kućom Aon Corp. za sponzorstvo aktuelne opreme za utakmice. Mediji su javljali da je United u tom poslu zaradio 80 miliona funti.

Manchester United prošle sezone je osvojio rekordni, 19. naslov prvaka Engleske. Uspjeh na terenu popraćen je, eto, i marketinškim uspjehom.

DHL, podružnica njemačkog Deutsche Post AG-a, imat će svoj logo na trening-dresovima koje će nositi nogometaši prve, rezervne i mlade ekipe Manchester Uniteda.