Nogomet
0

Mamići platili jamčevinu, uskoro izlaze iz zatvora

Klix.ba
Zdravko Mamić (Foto: AFP)
Zdravko Mamić (Foto: AFP)
Njihovi advokati rekli su kako bi se Zoran i Zdravko Mamići te Damir Vrbanović mogli u javnosti pojaviti već na večerašnjoj utakmici Dinama protiv Fola Escha

Braća Mamići i Damir Vrbanović uplatili su jamčevinu na račun Županijskog suda u Zagrebu, a na slobodu bi trebali izaći oko 18 sati.

Advokatica Jadranka Sloković izjavila je da su novac za jamčevinu skupili prijatelji, ali nije navela njihova imena. Osim jamčevine Mamićima i Vrbanoviću nisu iznesene nikakve mjere opreza što znači da mogu napuštati zemlju, pričati sa svjedocima...a Zdravko Mamić nije morao dati ostavku na svoju poziciju u Dinamu, piše 24sata.hr.

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda podignulo je iznose jamčevina koje su Zdravko i Zoran Mamić te izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović trebali uplatiti da se brane sa slobode. Zdravko Mamić je morao uplatiti 7 miliona kuna, Zoran Mamić 4 miliona kuna, a Damir Vrbanović milion kuna.

Zdravku Mamiću istražni zatvor određen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, dok je njegovom bratu i Vrbanoviću istražni zatvor određen samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Sva su trojica žalbama zatražila i da im se istražni zatvor zamijeni jamčevinom. Stariji Mamić ponudio je za obranu sa slobode pet miliona kuna, a njegov brat Zoran dva miliona kuna. Vrbanović je pak ponudio 500.000 kuna.

Nakon odluke Županijskog suda, Dinamo se oglasio saopćenjem u kojem su napisali kako se nadaju da će 'se tvrdnje USKOK-a i DORH-a pokazati neutemeljenima' te da su članovi na sjednici 'istaknuli da vjeruju u nedužnost svojih vodećih ljudi'.