Nogomet
0

Malouda zatražio produženje ugovora s Chelseajem

Totalsport
Florent Malouda (Foto: AP)
Florent Malouda (Foto: AP)
Ljevokrilni nogometaš francuske reprezentacije Florent Malouda (30) zatražio je produženje ugovora s aktuelnim klubom Chelseajem.

Aktuelni ugovor s "bluesima" Maloudi istječe tek 2013. godine, a Malouda je željan potpisati još jednogodišnje produženje saradnje i na taj način okončati medijske glasine o mogućem transferu.

"Samo želim osjetiti da sam važan ovom klubu. Ponekad se tako ne osjećam kada pročitam u medijima da u klubu razmišljaju kako me žele prodati, a znam da mi ide dobro", rekao je Malouda za Daily Telegraph.

"Želim biti Chelseajev Ryan Giggs. Želim produžiti svoj ugovor za dodatnu godinu, do 2014. godine. U klubu su mi rekli da zbog godina moram pričekati za produženje. Zato mi padaju razna pitanja na pamet. Žele li zaista u klubu da ostanem? Čekam signal. Znam na me menadžer cijeni, ali trebam signal i od kluba", dodao je igrač koji je na Stamford Bridge stigao 2007. iz Lyona.

Na kraju je Malouda izrazio podršku menadžeru Carlu Ancelottiju.

"On je jedan od najboljih menadžera. Dobar je taktičar, donio je stabilnost u klub i u prvoj sezoni osvojio dvostruku krunu. Samo zato jer smo sada ispali iz triju takmičenja i jer smo šest bodova iza Uniteda, ljudi govore da treba nešto mijenjati. Ali velikim klubovima treba stabilnost. Veliki je pritisak na Ancelottiju, ali on se drži zaista smireno. Zna da ga cijela ekipa podupire. Ja želim da on ostane. Pod njim jednog dana možemo osvojiti Ligu prvaka."