Nogomet
225

Mallorca pozvala Ajdina Mujagića na probu, čeka se odgovor Željezničara

Piše: D. B.
Ajdin Mujagić
Ajdin Mujagić
Zvaničnici Mallorce su izuzetno zainteresovani za mladog napadača Željezničara Ajdina Mujagića, koji bi uskoro trebao otputovati u Španiju na probu, saznaje portal Klix.ba.

Mujagić je dijete Željezničara, ima 18 godina i igra na poziciji napadača. Sportski direktor Mallorce je na poziv nogometaša Olimpica Emira Hadžića i njegovog saradnika, menadžera Shahara Greenberga, boravio u Sarajevu, gdje je posmatrao Mujagića na terenu u derbiju protiv U19 ekipe Sarajeva, koji su Plavi dobili rezultatom 4:1. Mladi nogometaš je ostavio dobar utisak pa je iz Mallorce na adresu Željezničara stigao poziv na probu za Mujagića.

"Želimo Vas informisati da smo zainteresovani za testiranje vašeg nogometaša Ajdina Mujagića od 10. do 16. decembra 2016. godine", navodi se između ostalog u pozivu.

Ovu informaciju je za portal Klix.ba potvrdio Hadžić, koji se nada da će dogovor biti realizovan.

"Poziv Mallorce je definitivno velika stvar, ne dobija se često. Mladi nogometaš je ostavio zaista dobar utisak, zbog toga je i pozvan. Nadam se da će Željezničar izaći ususret Mujagiću, dopustiti mu da živi svoj san i ode u Španiju. Očekujem profesionalan odnos kluba s Grbavice i brz odgovor. Ako Mujagić bude putovao u Španiju, ići ću s njim", izjavio je Hadžić.

Iako je još uvijek aktivni nogometaš, Hadžić se bavi i menadžerskim poslom pa je dosad posredovao u transferima nekoliko igrača među kojima su Dalibor Pandža, Semir Bajraktarević, Dejan Vukomanović, Adnan Zahirović, Eldar Hasanović i drugi.

Hadžić i Greenberg su u Sarajevo osim sportskog direktora Mallorce doveli skaute Rayo Vallecana i Celte, predstavnika Maccabija iz Haife, kao i predstavnika agencije Stars and Friends Romana Vojteka. Hadžić je istakao da se tokom narednih prelaznih rokova mogu očekivati transferi.

Mujagićeva tržišta vrijednost se prema podacima Transfermarkta procjenjuje na 200.000 eura. Ranije je ovaj nogometaš boravio na probi u Romi.