Nakon poraza u Rumuniji
0

Maksimović: Ozbiljna je razlika u kvaliteti, bilo bi iznenađenje da prođemo Cluj

D. B.
Marko Maksimović (Foto: G. Š./Klix.ba)
Marko Maksimović (Foto: G. Š./Klix.ba)
Banjalučki Borac je doživio poraz u prvoj utakmici 1. pretkola Lige prvaka u kojoj je domaćin bio Cluj i slavio rezultatom 3:1, a trener bh. šampiona Marko Maksimović ističe da njegov tim ne odustaje iako bi bilo veliko iznenađenje kada bi ostvario plasman u narednu fazu.

Maksimović nije bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu te smatra da postoji velika razlika u kvaliteti između dvije ekipe.

"Ono što definitivno nije bilo dobro jeste prvo poluvrijeme, odnos i pristup igri. U prvih 25 minuta možda su dva igrača zadovoljila osnovni kriterij za ovaj nivo. To smo znali pred utakmicu, presjekao nas je taj penal. S druge strane, možda su porasli apetiti pa neko misli da može pobijediti Cluj u Rumuniji. Vranješ je imao priliku za 3:2. Sada oni dolaze kod nas, jasnija je slika i nama i njima, neke stvari su nam jasnije. Definitvno je mnogo brži nogomet nego što se igra kod nas. Kad kažem puno brži, trava je mnogo brža, nemamo priliku igrati kod nas na ovakvim terenima. Prvo poluvrijeme je bilo loše, drugo je bilo dosta korektnije, ali to je taj nivo Lige prvaka. Ova ekipa će sigurno igrati Ligu prvaka ili Evropsku ligu. Ne opraštam se ja s ovim od takmičenjima, ali bi bilo ozbiljno iznenađenje da prođemo Cluj. Dat ćemo sve od sebe u revanšu, ali mislim da je ozbiljna razlika u kvaliteti. Vidjeli ste i u najavi da se njihov trener žali da nema ekipu za Ligu prvaka, a ako se on žali da nema ekipu za to takmičenje, onda i mi moramo da budemo realni", rekao je Maksimović.

Revanš 1. pretkola Lige prvaka se igra naredne sedmice u Banjoj Luci.