Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čovjek je rođeni Makedonac i neka igra za Makedoniju. Uostalom, imamo mi Stevanovića!
Adis je rodjen u Makedoniji, tu je odrastao i skolovao se, samim tim ga sleduje da ima Makedonsko drzavljanstvo. Vi ovde mesate zabe i babe. Da bi mogao da igra za reprezentaciju BiH, trebao bi da se odrekne MKD drzavljanstva i da mu BiH dade Bosansko drzavljanstvo, ili da ga BiH reprezentacija (FFBiH) pozove i odrekne se MKD drzavljanstva (to su priblizno isti slucajevi, da se neko ne zabuni, samo ovaj drugi je brzi postupak, laksi). Znaci Adis nema pravo da igra za BiH i da hoce, a i vi da hocete to ne ide tako, ne moze. Drugo, Adis je Bosnjak iz MKD, a i za one koji nisu znali Bosnjaci su i iz BiH, a ne Bosanci. Trazite tamo u ustav i nacice te. Bitno je da decko je odlican fudbaler, jednako dobar kao i Dzeko, Ibra...Auuu jeste i vi neki negativci, odma napadate...Pih
Ja poznam tipa rodjen u Sarajevu, cisto slucajno, zivijo svega 5-6 dana u bolnici. Njegov otac i mati su slovenci, citava mu porodica slovenci, aman bas slovenci oni jbeni, iz nekog brda gore u Gorenjskoj, prave skrtice. Jel sad on Bosanac? Jes al u Q. Ja mu izvadio internacionalni rodni list u opstini centar i dao mu, a onda je slovenska valda ga gore ukucala u svoj sistem. Adis je druga prica, ali on je drzavljanin Makedonije, i rodjen je dole i dole se osjeca kod kuce.
Biseru, on je Bošnjak po narodnosti, ali je rođen u Makedoniji i tamo je živio dosta dugo tako da je to njegova država. Bošnjak nije jednako Bosanac. Stevanović je Srbin po narodnosti, ali igra za BiH jer je rođen u BiH i to je njegova domovina. Indijac rođen u Americi će uvijek prije izabrati da igra za Ameriku, nego za Indiju.
šta će nam ovaj međed Jahović pored živih Džeke i Ibiševića, jeste li vi normalni ??
Super da covjek igra za Makedoniju. Sve najbolje Adise. Iskreno receno nevjerujem da pored ovakve konkurencije bi ikad zaigro za Bosnu.
Ne budi glup, on je Bošnjak rođenjem, jer je iz bošnjačke porodice, koja živi u Makedoniji, a državljanstvo = Makedonija, i samo državljanstvom - Makedonac, to ti je ko Indijac u Americi, uvijek je Indijac, bitno je kako se čovjek osjeća i poistovjećuje, a ne geografska lokacija rođenja! Mogla je i tvoja stara biti na odmoru u Makedoniji, i ti se rodišt dole, i znači ti si odmah Makedonac!? Ne mogu ovih plitkih umova!
Normala, poslije Svrake i Adis Jahović Jaha, izdanak Zeljine skole...
ovi nam izgleda ovo serviraju kao jos jednu temu kao bio nam pred nosom a sad igra za drugu reprezentaciju pa sta smo trebali njega zvat pa covjek je prosjecan igrac prosjecne reprezentacije nista bolji od bilo kojeg napadaca iz nase lige muslimovic,djuric i drugi su izmislili fudbal za njega i eto sad bi mi trebali zaliti za njim dajte vise budimo realni mi vise nismo reprezentacija preko koje bi se trebali prodavati razni kvazi igraci
Eh sad posto Manijaci \"slave\" Svraku i njegov gol, neka sada Hordaši ili kako se vec zovu slave gol igraca koji je nekad nastupao za Sarajevo hahahahaha
pa dokle više Bošnje da igraju za druge nacionalne timove i postižu golove. Nije dosta Zlatan, Izet, sad još i Adis ????????????????????????????