Ukusna piletina, riba, riža i umaci
0

Majka Didiera Drogbe kuha hranu navijačima svoje reprezentacije

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Dok reprezentativac Obale Slonovače Didier Drogba daje sve od sebe na terenu, njegova majka kuha za navijače koji prate Afrički kup nacija.

Clotilde Drogba vrijedno radi u kuhinji na stadionu u glavnom gradu Ekvatorijalne Gvineje koji se zove Malabo. Ona servira piletinu i ribu s rižom te različite umake za navijače. Clotilde je za navijače hranu pripremala i tokom Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine.

Didier Drogba je jedan od najpoznatijih ljudi u Obali Slonovače. Prošle godine je imenovan za člana Komisije za istinu, pomirenje i dijalog kako bi pomogao u smirivanju situacije nakon izbornih sporova i dugogodišnjih podjela.

Grupa od 60 navijača je doputovala u Ekvatorijalnu Gvineju gdje reprezentacija Obale Slonovače igra svoje prve mečeve. Svaki dan jedu hranu koju priprema Didierova majka.

"Svako ima nešto što voli raditi. Ovdje se ne radi o mom sinu, ja na ovaj način pomažem svojoj zemlji", izjavila je Clotilde.

Didierova majka je rekla da je na TV-u gledala prve utakmice u kojim je Obala Slonovače zabilježila pobjede. Za to vrijeme je rezala luk, paradajz i piletinu.

Clotilde se nada da će polufinalnu utakmicu gledati na stadionu u Bati ukoliko se Didier i društvo uspiju plasirati u tu fazu. Ona kaže da razumije pravila i činjenicu da njen sin ne smije jesti njenu hranu, nego samo onu koja se sprema u luksuznim hotelima.

Didierova majka se nada da će reprezentacija Obale Slonovače osvojiti Afrički kup nacija u kojem su favoriti.

"Ekipa igra dobro i moja je želja da osvoje trofej", izjavila je Clotilde.