Portugalci ljuti na Drogbu
0

VIDEO / Nesportski potez Drogbe nakon izvlačenja parova četvrtfinala LP

Sarajevo-x.com
Napadač Chelseaja se "tresao" nakon što je Chelsea dobio Benficu kao protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka. U Portugalu su ljuti na napadača zbog ovakvog nesportskog ponašanja.

Tema portugalskih medija ovih dana je reakcija Didiera Drogbe na izvlačenje parova u Nyonu, koje je zajedno sa svojim kolegama gledao u klupskim prostorijama.

Većini igrača londonskog tima je bilo drago zato što su izbjegli velikane poput Bayerna, Milana, Barcelone ili Reala. Ali, Drogba je bio taj koji se nedolično radovao nakon što su saznali da su dobili portuglaski tim.

"Drogba veoma poštuje Benficu", kazao je Thierno Seydi, agent napadača Chelseaja te dodao kako je njegov štićenik samo plesao od sreće.

"Nemojte zaboraviti da je video snimljeni u sportskoj sali gdje su igrači više opušteno nego inače. Da su kojim slučajem dobili neku drugu ekipu, vjerujem kako bi njegova reakcija bila ista", dodoa je Seydi.

Benfica je bila evropski prvak 1961. i 1962. godine i naredne sedmice u Lisabonu će dočekati londonski Chelsea u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.