Utučen zbog poraza
66

Majka Cristiana Ronalda otkrila: Tužan je, rekao mi je da ne može stvoriti čudo

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo, prema riječima njegove majke Dolores Aveiro, bio je razočaran nakon poraza Juventusa od Ajaxa u uzvratnom meču četvrtfinala Lige prvaka rezultatom 2:1 kojim je Stara dama završila učešće u ovom takmičenju.

Ronaldo je postigao prvi pogodak za Juventus kojim je doveo svoj tim u vodstvo, no Ajax je s dva gola stigao do preokreta i prolaska među četiri najbolje ekipe Evrope.

Nakon utakmice Ronaldo je bio izuzetno ljut i samo je prošao pored brojnih novinara, a umjesto njega, izjavu u medijima dala je njegova majka Dolores Aveiro koja je otkrila da je njen sin rekao kako ne može stvoriti čudo.

"Cristiano je tužan jer je želio ući u finale. Rekao mi je nakon utakmice: 'Mama, trudio sam se, ali ne stvaram čuda. Žao mi je. Život ide dalje.'", prenosi Gazzetta dello Sport izjavu majke portugalskog igrača.

Ronaldo je prvi put nakon devet godina ostao bez plasmana u polufinale Lige prvaka, a u dresu Real Madrida je osvojio četiri trofeja najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi u pet godina.