Nogomet
22

Magnus Pehrsson: Sa BiH smo proživjeli traumu, čekat ćemo priliku za kontranapad

Piše: E. M.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor reprezentacije Estonije Magnus Pehrsson večeras je na konferenciji za novinare iznio svoja očekivanja od sutrašnje kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo koju će odigrati na Bilinom Polju protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pehrsson je istakao kako je zadovoljan odrađenim pripremama i zdravstvenim stanjem igrača te da su spremni za sutrašnju utakmicu. U sutrašnjoj utakmici pokušat će postaviti balans između ofanzivne i defanzivne igre.

"Kako ćemo igrati to ne ovisi samo od nas već i od protivnika. Mi ćemo težiti da imamo dobar balans u igri između napada i odbrane i postavit ćemo izazov za BiH sa inicijativom u igri. Igrat ćemo agresivnu odbranu kako bismo organizovali priliku za kontranapad", poručio je Pehrsson.

Jedan od najboljih igrača Estonije Konstantin Vassiljev sutra bi trebao istrčati na Bilino Polje, a najveće nade čitav tim ulaže u njega. Tako je Pehrsson rekao kako upravo od tima ovisi i njegov učinak na terenu.

Estonske novinare je interesovalo koliko je bodova po računici Pehrssona dovoljno da prođu kvalifikacije, ali nisu dobili odgovor.

"Misim da ćete me ovo morati pitati poslije kvalifikacija. Sada je važno da idemo od utakmice do utakmice", dodao je Pehrsson.

Bosna i Hercegovina je u prošlim kvalifikacijama nanijela visoki poraz Estoniji od 7:0. Zbog proživljene traume, Estonija je promijenila čitav igrački kadar. Estonija 7:0

"Mnogo je promjena u timu od toga, to je bio veoma loš rezultat. Ne volim sjećanja na tu utakmicu. Mi smo napravili mnogo promjena, postavili smo sve nove igrače jer ako ljudski mozak iskusi tu traumu, takvu će misao nositi budućnost. Mi želimo pozitivno gledati na budućnost", poručio je Pehrsson.

Kapiten Ragnar Klavan je na konferenciji za novinare kratko prokomentarisao da je dobrog zdravstvenog stanja te da je upoznat sa Edinom Džekom i njegovom igrom.

"Znam da je dobar igrač, igrali smo u Americi, postigao je pogodak", zaključio je Klavan.