Nogomet
119

Estonski navijači u Zenici: Nadamo se da će rezultat biti bolji nego prošli put, Džeko je najopasniji

Piše: D. B.
Martin (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Reprezentacija Estonije je večeras gost reprezentaciji BiH u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a na tribinama će imati podršku između 50 i 100 svojih navijača. Prema onome što su rekli za Klix.ba, imaju visoka očekivanja.

Na utakmicu u Zenicu su iz Talina stigli estonski navijači Christian, Ivar i Martin. Iako će na tribinama biti inferiorni, oni će dati sve od sebe da podrže svoj državni tim, a nadaju se osvajanju barem boda.

"Večeras će na našoj tribini biti pedeset do stotinu naših navijača. Naš put je bio dug, napravili smo malu turneju. Putovali smo prvo do Istanbula, potom do Tirane, posjetili smo Crnu Goru, a potom stigli u Zenicu. Što se tiče utakmice, očekujemo bolji rezultat od onog koji smo ostvarili kada smo poraženi 7:0. Vjerujemo da će ovog puta biti mnogo bolje za nas", izjavio je Christian.

Estonski navijači se najviše pribojavaju kapitena Zmajeva Edina Džeke, ali vjeruju da mogu doći barem do boda.

"Najopasniji je svakako Edin Džeko, njega se trebamo čuvati. Želimo pobjedu, no, osvajanje jednog boda je mnogo realnije očekivati", rekao je Martin.

Bh. hranu su probali u Zenici i zadovoljni su, ali im je u večernjim satima pomalo dosadno.

"Nedostaju noćni klubovi, jer radnim danima nemamo šta raditi. Hrana je dobra, probali smo lokalne supe, pitu i ćevape, svidjelo nam se", kazao je Ivar.

Utakmica između BiH i Estonije igra se od 20:45 sati.