Euro 2020
0

Magični De Bruyne "okrenuo" Dansku i donio prolaz Belgiji u osminu finala

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Belgije nakon preokreta u drugom poluvremenu pobijedila je Dansku u susretu 2. kola grupne faze Evropskog prvenstva rezultatom 2:1 i tako osigurala prolazak u osminu finala.
Danci su u ovaj meč ušli silno motivisani i od prve minute vršili su žestok pritisak prema golu Belgije, a nagrada za takvu igru došla je već u drugoj minuti kada je Poulsen pogodio za 1:0.

Hojbjerg je oduzeo loptu protivnicima, a onda uposlio Poulsena koji rutinski pogađa za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Nogometaši Danske i Belgije prekinuli su susret u 10. minuti kako bi zajedno pružili podršku Christianu Eriksenu koji se srušio na teren u susretu prvog kola protiv Finske, a svakako da su te scene obišle Evropu i još jednom pokazale svu moć nogometa.

Što se tiče terena, u prvom poluvremenu još izdvajamo šansu Damsgaarda koji je šutirao pored gola iz dobre pozicije, dok Belgija u prvih 45. minuta nije napravila ama baš nijednu šansu.

Ključna je bila promjena na poluvremenu kada je na teren ušao oporavljeni Kevin De Bruyne, a njemnu je samo devet minuta bilo potrebno da upiše asistenciju za Thorgana Hazarda koji lagano loptu šalje u praznu mreži i donosi poravnanje svom timu.

Do potpunog preokreta, a na kraju i do pobjede, Belgija stiže u 71. minuti kada je De Bruyne fantastičnim udarcem s distance pogodio za 2:1 i tako svom timu donio prolaz u narednu fazu.

Danska je do kraja meča mogla doći do poravnanja, ali Braithwaite u dvije situacije nije imao sreće i na kraju je njegov tim doživio poraz.

Belgija će u posljednjem kolu igrati protiv Finske, dok će Danska igrati protiv Rusije.

Rezultat i strijelci:

Danska - Belgija 1:2 (Poulsen 2' - Hazard 55', De Bruyne 70')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore