Aplauz i pjesma
117

Danci i Belgijanci prekinuli meč u 10. minuti i na sjajan način pružili podršku Eriksenu

K. H.
Nogometaši Danske i Belgije prekinuli su susret 2. kola Evropskog prvenstva u 10. minuti kako bi zajedno pružili podršku Christianu Eriksenu koji se srušio na teren u susretu prvog kola protiv Finske.

Iz oba tabora još prije utakmice najavili su da će u 10. minuti prekinuti meč i zajedno pružiti podršku Eriksenu, a to obećanje su na kraju i ispunili te ovim sjajnim gestom pokazali koliko su uz ovog nogometaša Intera u teškim trenucima.

U trenutku prekida utakmice rezultat je bio 1:0 za Dansku, a kada je sudija Bjorn Kuipers prekinuo susret, čitav stadion ustao je na noge i aplauzom pružio podršku Eriksenu.
"Cijela Danska je s tobom, Christian", pisalo je na paroli.
Nogometašu Intera će u nastavku liječenja bit će mu ugrađen uređaj za pokretanje srca. Kako je potvrdio Danski nogometni savez, sjajni veznjak je bio podrvgnut ozbiljnim analizama, nakon čega je donesena ova odluka.

Podsjetimo, u posljednjim trenucima prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Evropskom prvenstvu, Eriksen se srušio na teren na stadionu Parken.

Ljekari su ga reanimirali oko 20 minuta, a zatim je okružen saigračima na nosilima iznesen s terena i prebečen u bolnicu gdje se oporavlja nakon što je doživio srčani zastoj.