Sunovrat Debrecena
71

Mađarski velikan ispao iz lige, bijesni navijači hvatali igrače po terenu

K. H.
Mađarski velikan Debrecen ispao je iz tamošnje prve lige nakon remija sa Paksom rezultatom 1:1, a navijači ovog kluba teško su podnijeli ispadanje u niži rang i na kraju meča ušli su na teren kako bi igračima skinuli dresove.

Paks je u vodstvo stigao u 17. minuti nakon gola koji je postigao Konyves, a do jednog boda i remija, koji im na kraju nije bio dovoljan za opstanak, Debrecen je stigao u 74. minuti kada je Szelpal postigao autogol.

Debrecen je nakon 33. odigrana kola, koliko se igra u Mađarskoj, ostao prvi ispod crte i ispao je iz lige, a oni su na kraju sa 39 osvojenih bodova imali dva manje od Paksa i završili su takmičenje najjačem nogometnom prvenstvu.

Oni su prošle godine završili na trećem mjestu, pa je njihovo ispadanje veliko iznenađenje, a pored toga oni su sedam puta bili prvaci Mađarske i to u periodu od 2005. do 2014. godine.

Navijači Debrecena su nakon meča bili bijesni i utrčali su na teren kako bi se obračunali s igračima, no na kraju su im uz mnogo verbalnih prepirki samo skinuli dresove i, nakon što je policija intervenisala, pobjegli s terena.