Nogomet
1

Löw: Očekujem sjajnu utakmicu, ali i našu pobjedu!

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
U nedjelju je na rasporedu posljednja utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva u kojoj se sastaju Njemačka i Argentina.

U Rio de Janeiru njemački selektor Joachim Löw odradio je i posljednju konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da njegova reprezentacija ima svjetlu budućnosti i da se nema namjeru zamarati isključivo pitanjem kako zaustaviti najboljeg nogometaša današnjice Lionela Messija.

"Reprezentacija Argentine nije Lionel Messi. Razmišljati na taj način bi bilo jako pogrešno. Tu postoje Gonzalo Higuain, Angel Di Maria, Sergio Agüero. To su sve vrhunski igrači koji mogu riješiti utakmicu", rekao je Löw koji vjeruje da navijače očekuje prava nogometna poslastica.

"Očekujem sjajnu utakmicu, ali i našu pobjedu. Svjestan sam naše snage i ni najmanje me nije strah suparnika. Argentina je na ovom prvenstvu odigrala nekoliko sjajnih utakmica i nikako ju ne treba gledati kao autsajdere", smatra Löw, čija reprezentacija ima priliku ispisati novu stranicu nogometne historije.

"Znam da možemo postati prva evropska reprezentacija koja je osvojila naslov prvaka svijeta u Južnoj Americi. To nam samo dodatno podiže motivaciju za sutrašnji meč", tvrdi njemački selektor, koji sjedi na klupi Elfa od 2006. godine.

"Na raspolaganju imam zrelu ekipu. Pokazali smo što sve možemo i kako smo napredovali proteklih nekoliko sezona. Ova reprezentacija i njemački nogomet imaju svjetlu budućnost neovisno o tome što se sutra dogodilo", zaključio je Löw.

Utakmica Njemačke i Argentine na rasporedu je u nedjelju s početkom u 21 sat.