Oprezno protiv Grka
5

Löw: Nepotrebno smo se doveli u probleme

Totalsport
Joachim Löw (Foto: AFP)
Joachim Löw (Foto: AFP)
Njemačka nogometna reprezentacija s maksimalnih devet bodova dogurala je do četvrtfinala Evropskog prvenstva iz grupe B prozvane "grupom smrti".

U posljednjem kolu grupe Njemačka je prolaz potvrdila 2-1 pobjedom protiv Danske, koja se pokazala kao iznimno tvrd orah. Poveo je Elf golom Podolskog u 19. minuti, izjednačio je Krohn-Dehli u 24., a pobjedu je Nijemcima donio Sven Bender u 80.

"Ranu prednost 1-0 nismo smjeli ispustiti. Zato je bilo neizvjesno do samog kraja, posebno jer smo propustili prilike koje smo imali za vraćanje vodstva. Srećom smo još imali vremena za gol za 2-1", komentirao je Löw nakon susreta.

Osvrnuo se njemački selektor kratko i prema četvrtfinalu u kojem ih čeka Grčka.

"Protiv Grka moramo biti oprezni. Oni su dosad imali tri prilike na ovom turniru i sve su ih iskoristili. To znači da si ne smijemo dopustiti previše propusta i grešaka. Međutim, nakon tri pobjede u grupi idemo prema naprijed sa samopouzdanjem.

To je nešto posebno za mene. Divan je poklon završiti na čelu ove grupe. Bilo je puno pozitivne atmosfere večeras. Bili smo usredotočeni na postizanje gola. Imao sam malo sreće što je lopta došla do mene, ali o tome ne razmišljate, samo puknete loptu u mrežu", rekao je njemački igrač Lars Bender, strijelac pobjedničkog gola za Elf.