Euro
2

Löw: Imao sam osjećaj da nakon tri pobjede nešto moram mijenjati

Totalsport
Joachim Löw
Joachim Löw
"Ovo je još jedno fenomenalno postignuće ove momčadi. Velika je stvar na najvećim turnirima četiri puta uzastopce igrati polufinale", izjavio je njemački selektor Joachim Löw nakon plasmana njegove ekipe u polufinale Eura u Poljskoj i Ukrajini.

Pobijedila je Njemačka u petak Grčku u Gdanjsku 4-2 te izborila polufinale protiv boljeg sastava iz sraza Engleza i Talijana.

"Mislim da svi skupa moramo biti ponosni na ovu ekipu. Nadali smo se da ćemo naš prvi gol postići vrlo rano, te čim prije riješiti pitanje pobjednika. No, baš zato što nam se plan izjalovio, način na koji je momčad reagirala nakon izjednačenja bio je izvanredan.

Na pitanje kako to da se opredijelio na izmjenu kompletne napadačke postave, selektor je kazao:

"Bio je ovo dan za promjene. Jednostavno samo imao osjećaj da nakon triju pobjeda nešto moram promijeniti".

"Igrači? Mesut Özil je pokazao da je klasa. Nevjerovatno je dobar igrač. Davao je toliko impulsa našoj igri. Philipp Lahm pokazao se pak igračem za vrlo važne pogotke na velikim takmičenjima".

"Protivnik u polufinalu? Teško je prognozirati ko je bliži prolazu: Englezi su daleko discipliniranija ekipa nego 2010. godine, a Italija je za nas uvijek nezgodan suparnik".

Grčki selektor Fernando Santos priznao je Nijemcima da su kvalitetniji.

"Želio bih čestitati Nijemcima na pobjedi. Bili su danas iznimno dobri, pobijedili zasluženo. Mi smo mogli bolje iskoristiti nekoliko prilika za kontranapade. Nijemci su imali daleko veći posjed lopte i stavili su nas pod teško podnošljivi pritisak".