Pohvalio svoje igrače
97

Loew: Potoci suza teku u našoj svlačionici

Totalsport
Joachim Loew (Foto: AFP)
Joachim Loew (Foto: AFP)
Selektor njemačke nogometne reprezentacije, Joachim Loew, otkrio je da su u svlačionici Elfa tekli potoci suza nakon što ih je Italija s 2-1 izbacila u polufinalu Evropskog prvenstva.

Ekipa koja se smatrala prvim favoritom za osvajanje naslova prvaka poražena je u Varšavi s 2-1, najviše zahvaljujući napadaču Manchester Cityja, Mariju Balotelliju, koji je postigao dva sjajna pogotka u prvih 45 minuta igre.

Loew je nakon susreta otkrio koliko je ovaj poraz pogodio njegove momke.

"U svlačionici teku potoci suza... Ne čuje se ni let muhe. Niko ne želi ni s kim progovoriti ni riječ", izjavio je Loew.

"Jako smo razočarani, ali ne bismo sada trebali napraviti grešku i početi preispitivati sve i svakoga. Ekipa je odigrala odlično na Euru", smatra selektor Njemačke.

Loew je okrivio svoju odbranu za dva pogotka, ali je nakon toga ipak pohvalio cijelu ekipu za izvedbu u drugih 45 minuta utakmice.

"Talijani su pogotke postigli iz grešaka naše odbrane. No, ekipa je pokazala veliko srce u drugom poluvremenu. Dečki nisu odustajali do posljednjeg zvižduka. Bilo je iznimno teško očekivati da ćemo okrenuti 0-2 protiv Italije", rekao je Loew koji je nakon toga tek krenuo s objašnjavanjem nekih svojih taktičkih poteza, zbog kojih će ga njemački novinari "razapeti", poput stavljanja Tonija Kroosa od prve minute ili vraćanja Lukasa Podolskog i Marija Gomeza u početni sastav.

"S Tonijem sam htio osnažiti sredinu i limitirati dominaciju Pirla i Montoliva. Gomez je postigao tri pogotka na prvenstvu i bio je sjajan na treningu, baš kao i Lukas. Uostalom, prve smo utakmice i dobili s Gomezom i Podolskim u ekipi", zaključio je strateg Elfa.