Serie A
4

Lulićev Lazio protutnjao Veronom, D'Ambrosio u 88. minuti donio pobjedu Interu

Piše: N. K.
Verona - Lazio (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Lazija pobijedili su na Marc'Antonio Bentegodi stadionu u okviru 6. kola Serije A ekipu Verone rezultatom 3:0.

Tokom susreta s Napolijem kod Lazija su se povrijedili stoperi Bastos i de Vrij, bek Basta i glavni razigravač Milinković-Savić pa su uoči današnje utakmice imali ogromnih problema s izostancima. Ipak, to se nije osjetilo na igri i rezultatu.

Iako je Verona imala više šuteva ka golu gostiju u prvom poluvremenu, Lazio je uspio postići dva gola.

Prvo je Immobile pogodio s penala u 24. minuti, a onda je sjajni italijanski napadač četiri minute prije odlaska na odmor udvostručio prednost na asistenciju Marušića.

U drugom poluvremenu druga slika na terenu, gdje je Lazio u potpunosti dominirao.

Nagrada je stigla pola sata prije kraja meča kada je odlični Marušić iskoristio dodavanje fantastičnog Immobilea za konačnih 0:3.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić predvodio je pobjedničku ekipu kao kapiten cijeli meč.

Inter je na Giuseppe Meazzi pobijedio Genovu rezultatom 1:0.

Spalletti je tražio uoči današnje utakmice snažnu reakciju ekipe na lošu igru u Bologni, ali je ona uslijedila tek pred kraj utakmice.

Čak je ekipa Genove u prvom poluvremenu imala više šuteva ka golu domaćih, a zanimljivo da je napad gostiju predvodio šesnaestogodišnji Pellegri, kojeg u svoje redove žele dovesti brojni bogati evropski klubovi, među kojima je i Inter.

U nastavku utakmice domaći su imali potpunu dominaciju, što su krunisali golom D'Ambrosija dvije minute prije kraja meča.

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović odigrao je cijeli meč u poraženoj ekipi.

Chievo je slavio u Cagliariju rezultatom 2:0, a strijelci su bili Inglese i Stepinski, dok je Crotone golovima Mandragora i Rohdena pobijedio Benevento.