Nema razloga za strah
0

Lulić: Ovo je prilika da se osvetimo Portugalu

Piše: Dalibor Bošnjak
Senad Lulić
Senad Lulić
Nakon što je u Krakowu odlučeno da će BiH u baražu za EURO 2012 igrati sa Portugalom, reprezentacijom koja nas je savladala u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo u JAR-u 2010. godine, bh. reprezentativac i igrač Lazija, Senad Lulić, optimistično je poručio da BiH može pobijediti Portugal i da nema razloga za strah.

"Istina je da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika od moguće četiri reprezentacije. Ali sada za tim ne trebamo žaliti. Možemo mi dobiti i Portugal. Budemo li igrali kao protiv Francuske, kao i u četiri ili pet posljednjih kvalifikacijskih utakmica koje nismo izgubili, nemamo se čega bojati", izjavio je Senad Lulić za Sarajevo-x.com.

Lulić je rekao da u baražu nema slabih ekipa, tako da žrijeb ne treba shvatiti tragično.

"Istina je da bi bilo bolje da smo izvukli Češku ili Republiku Irsku umjesto Portugala, ali šta je, tu je. Treba imati na umu da u baražu nema slabih reprezentacija. Češka i Republika Irska su izuzetno opasne reprezentacije. Zbog toga su zasluženo ostvarile plasman u baraž. Sve ekipe su kvalitetne. Utakmicu s Portugalom trebamo shvatiti kao priliku za osvetu. Igraju se dvije utakmice, sve je moguće", dodao je Lulić.