Veznjak Lazija
149

Lulić: Nisam se ni čuo ni vidio s Prosinečkim, odluka o povlačenju se neće promijeniti

Piše: N. Kustura
Senad Lulić (Foto: EPA-EFE)
Senad Lulić (Foto: EPA-EFE)
Selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki nije se tokom boravka u Rimu sastao s veznjakom Lazija Senadom Lulićem kako bi razgovarao o eventualnom povratku u našu selekciju.

Tu informaciju za portal Klix.ba potvrdio je i sam Lulić koji se u svom domu oporavlja od gripe zbog koje je i propustio sinoćnju prvu utakmicu osmine finala Evropske lige protiv kijevskog Dinama.

"Pročitao sam ranije u medijima da novi selektor Prosinečki planira razgovarati s Vedadom Ibišević i sa mnom. Međutim, mene niko nije zvao. Spreman sam i bila bi mi čast da sjednem s njim kako bismo razgovarali. Ipak, to neće promijeniti moju odluku o kraju reprezentativne karijere. S njim se mogu naći, ali moja odluka o reprezentaciji je rečena i taj razgovor ne bi ništa promijenio", rekao nam je Lulić.

Naš veznjak je istakao da ne bi volio preko medija da se prepucava s bilo kim pa tako ni sa selektorom.

"Nisam nikad bio takav, niti ću biti. Samo ne želim da se o Senadu Luliću stvori pogrešna slika u javnosti, jer dobijam informacije da sam ja trebao nazvati Roberta i da to nisam učinio. To nije tačno. Nisam se čuo s njim, niti dogovarao da se negdje vidimo, što je i logično, jer nismo imali kontakt. Ponavljam, moja odluka o reprezentaciji stoji i dalje te taj razgovor ne bi ništa ni promijenio. Ali sam u svakom slučaju spreman popričati s njim", poručio je Lulić.

Podsjetimo, Lulić je odluku o povlačenju iz reprezentacije donio 29. decembra prošle godine kada je uputio pismo u Nogometni savez BiH u kojem je, između ostalog, istakao da je došlo vrijeme da kaže zbogom.