Nogomet
25

Lulić našao mjesto u "Jugo Laziju"

Piše: A. D.
Otkad je postigao gol na finalnoj utakmici Kupa Italije protiv Rome, Senad Lulić postao je najveći ljubimac navijača Lazija. Fudbaler koji je u Rim došao na mala vrata postao je za kratko vrijeme nezamjenjiv u timu, a na nekim mečevima u tekućoj sezoni oko ruke je nosio i kapitensku traku.

Sve to natjeralo je čelne ljude Lazija da Senadu ponude novi, mnogo bolji ugovor koji će naš reprezentativac vrlo vjerovatno uskoro potpisati.

Lulić trenutno nije jedini fudbaler sa prostora bivše države koji nosi dres Lazija, a osim Senada zapaženu ulogu u timu ima srbijanski internacionalac Filip Đorđević. Veliki broj fudbalera Lazija kroz historiju dolazio je upravo sa prostora bivše države, pa su domišljate kolege sa Mozzart Sporta sačinile Jugo Lazio. Mjesto u timu našao je, naravno, i Senad Lulić.

Jugo Lazio čine: Samir Handanović (Slovenija) na golu, potom u zadnjoj liniji Dušan Basta (Srbija), Siniša Mihajlović (Srbija) i Aleksandar Kolarov (Srbija). Vezni red čine Valon Behrami koji je rođen na Kosovu, Vladimir Jugović iz Srbije, Dejan Stanović također iz Srbije, te naš Senad Lulić.

Makedoniju predstavlja Goran Pandev kome društvo u napadu prave Alen Bokšić iz Hrvatske, odnosno Filip Đorđević iz Srbije.