Serie A
0

FOTO+VIDEO / Lulić asistent u pobjedi Lazija nad Milanom, Pjanićeva Roma izgubila

Sarajevo-x.com
U večerašnjim utakmicama Lazija i Milana te Cagliarija i Rome od prve minute su nastupili i naši reprezentativci Senad Lulić i Miralem Pjanić. Lulić je bio asistent u pobjedi Lazija od 2-0 dok je Roma Miralema Pjanića poražena od Cagliarija rezultaom 4-2.

Za rimsku Vučicu stvari nisu krenule onako kako je trener Luis Enrique zamišljao. Već u sedmoj minuti Thiago Ribeiro je na asistenciju Daniela Contija doveo Cagliari u vodstvo.

Već u narednoj minuti Totti je imao priliku da poravna rezultat ali je pucao van okvira gola. Isti igrač je u 13. minuti bio asistent za poravnanje Rome na stadionu Sant Elia. Juan je glavom poravnao rezultat.

Miralem Pjanić je imao šansu u 17 minuti ali su odbrambeni igrači bili na visini zadatka. U 34. minuti Roma je preko Fabija Borinija došla u vodstvo od 2-1. Prethodno je Pjanić šutirao ali je odbrana Cagliarija zaustavila njegov udarac.

Cagliari je poravnao rezultat na 2-2 u 41. minuti zahvaljujući golu Mauricija Pinilla. Asistent je bio Andrea Cossu.

Već u četvrtoj minuti drugog poluvremena, Ribeiro je doveo u vodstvo Cagliari da bi Ekdal u sudijskoj nadoknadi dao gol za 4-2 i na taj način postavio konačan rezultat utakmice.

Lazio je na Stadionu Olimpico večeras dočekao prvaka Italije AC Milana. U prvih nekoliko minuta utakmice, Ibrahimović je prijetio golu Lazia našeg Senada Lulića, ali bez konkretne realizacije.

U 13. minuti Lulić je šutirao prema golu, ali je njegov udarac blokiran od strane odbrambenih igrača MIlana. Četiri minute poslije, Lulić je ponovo šutirao, ali ovaj put golman Milana bio je na visini zadatka.

Do kraja prvog poluvrmemena nije bilo promjene rezultata. Hernanes iz Lazija je prijetio u nekoliko navrata, ali bez konkretne realizacije.

Lazio je poveo u 76. minuti zahvaljujući golu Hernanesa. Tommaso Rocchi bio je asistent.

Već u 85. minuti, na asistenciju Senada Lulića Rocchi je pogodio za 2-0 što je bio rezultat i kraja utakmice.


2-0 by www4444

Serie A, rezultati:

Cagliari - AS Roma 4 - 2 Inter - Palermo 4 - 4 Lazio - AC Milan 2 - 0 Napoli - Cesena 0 - 0 Udinese - Lecce 2 - 1