Serie A
0

VIDEO / Pjanić asistent u uvjerljivoj pobjedi Rome protiv Intera

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Rome su u derbiju 22. kola italijanske Serije A uvljerljivo savladali ekipu Intera s 4:0. Prve dvije ekipe na tabeli, Juventus i Milan, kiksali su na domaćem terenu, odigravši samo 0:0 protiv Siene, odnosno Napolija.

Roma je rano došla u vodstvo protiv Intera. Strijelac je bio Juan u 13. minuti, na asistenciju kapitena Vučice Tottija. Pjanić je svoju asistenciju upisao u 41. minuti, a strijelac pogotka bio je Borini. Isti igrač postigao je i treći gol za Romu u 49. minuti protiv nemoćnog Intera. Strijelac posljednjeg, četvrtog gola za domaću ekipu bio je Bojan Krkić, koji je ušao u igru krajem drugog poluvremena.

Juventus i Milan nisu iskoristili prednost domaćeg terena pa je Juve ispustio važne bodove protiv Siene (0:0), dok je Milan također odigrao bez golova sa Napolijem i tako propustio šansu da na tabeli pretekne Juventus, s tim da ekipa iz Torina ima utakmicu manje.

Golova nije bilo ni na susretima Leccea i Bologne te Novare i Cagliarija, dok su domaće pobjede upisali Fiorentina protiv Udinesea 3:2 i Palermo protiv Atalante 2:1. Jedinu gostujuću pobjedu odnijela je Parma savladavši Chievo s 2.1. U ranijem terminu tim našeg Senada Lulića Lazio poražen je na gostovanju kod Genoe sa 3:2. Lulić je odigrao cijelu utakmicu za Nebesko-plave.

Tabela: Juventus 45, Milan 44, Udinese 41, Lazio 39, Inter 36, Roma 34...