Nije sve u novcu
78

Lukaku želi samo Inter, odbio Al-Hilalovih 58 miliona eura po sezoni

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Čini se da je Belgijanac Romelu Lukaku otišao na stranu rijetkih nogometaša koji su dobili unosne ponude iz Saudijske Arabije, ali koji su ih glatko odbili.

Prema izvještajima Sky Sportsa, Lukaku je od saudijskog Al-Hilala dobio ponudu vrijednu čak 58 miliona eura po sezoni, no tridesetogodišnji belgijski reprezentativac ju je odlučio odbiti. Njegova želja je da ostane u Interu, gdje je ponovo pronašao pravu formu krajem protekle sezone kao posuđen igrač Chelseaja.

S druge strane, klub s Old Trafforda se želi riješiti Lukakua, no Calciomercato piše da Plavci preferiraju prodaju prije nego novu posudbu.

U Interu su navodno zainteresovani za jednogodišnju posudbu uz obavezu otkupa ugovora na kraju sezone za 30 miliona eura. Nerazzurri su već doveli napadača Marcusa Thurama potpuno besplatno, nakon što je ovom nogometašu istekao ugovor s Borussijom M'gladbach, a namjera im je da zadrže i Lautara Martineza te tako formiraju impresivan napad.

Ukoliko Inter bude morao kupiti Lukakua, trebat će prikupiti sredstva, a trenutno bi za respektabilne sume mogli otići Marcelo Brozović i Andre Onana.