Za vodstvo Intera
53

Lukaku postigao najsmješniji pogodak u karijeri i to nakon velikog promašaja

K. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Napadač Intera Romelu Lukaku postigao je jedan od najsmješnijih pogodaka u svojoj karijeri u uzvratnom meču 1/16 finala Evropske lige protiv Ludogoreca kada ga je lopta pogodila u glavu i završila u mreži.

Inter je prvi meč riješio u svoju korist rezultatom 2:0 i može se reći da su već tada osigurali prolazak u narednu fazu, a nadu Bugarima da mogu do iznenađenja donio je Oliveira-Souza u 26. minuti kada je pogodio za vodstvo svog tima u Italiji.

Ipak, samo osam minuta nakon toga Biraghi pogađa za 1:1, da bi u četvrtoj minuti sudijske nadoknade Lukaku postigao gol za 2:1 i tako faktički odveo svoj tim narednu fazu.

Zanimljiv je način na koji je Lukaku postigao pogodak, a nakon što nije uspio pogoditi poslije lijepe akcije njega i Alexisa Sancheza, lopta se od golmana sredno odbila njemu u glavu i nakon toga završila u mreži.

Sam Lukaku bio je iznenađen načinom na koji je postigao pogodak te ga nije ni pretjerano slavio, a to je ujedno bio i posljednji napad u prvom poluvremenu jer je sudija Siebert odmah svirao kraj prvog dijela igre.