Zanimljiv razgovor
33

Lukaku je imao želju upoznati svog idola Adriana, Inter ih spojio na Instagramu

K. H.
Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram
Zvanična stranica Intera na društvenim mrežama organizovala je upoznavanje Romelua Lukakua i legendarnog Adriana čime je trenutni napadač Nerazzurra ostvario svoje snove.

Lukaku nije krio oduševljenje što je upoznao svog idola iz mladosti, a istakao je da bi njih dvojica u napadu zajedno postigli 70 pogodaka u jednoj sezoni.

"Ovo je ostvarenje snova. Kao dijete si mi bio idol i činio si sjajne stvari na terenu za Inter i Brazil. Zamišljam da igramo zajedno i mislim da bi postigli 70 golova po sezoni. Volio bih slijediti tvoje korake u Interu", rekao je Lukaku, nakon čega je odgovorio na pitanje Adriana zbog čega je izabrao baš Inter kao novi klub:

"Kada mi se ukazala prilika da dođem u Italiju, razmišljao sam samo o Interu. Bio sam zaljubljen u ovaj klub koji je osvojio brojne trofeje predvođen fantastičnim napadačima, prva sedmica je bila teška i komplikovana jer je Serija A izuzetno taktički zahtjevna i morao sam učiti nove pokrete", dodao je Lukaku koji je istakao da je nakon Manchester Uniteda morao odabrati klub koji vjeruje u njega i koji će mu pružiti podršku.

Nakon toga, razmijenili su svoja prva iskustva kada su debitovali za klub, a obojica su istakla da su više gledali u navijače nego u loptu.

"Bio sam nervozan, ispunio sam svoj san i navijači su mi priredili sjajnu dobrodošlicu. Više puta sam pogledao u navijače nego u loptu", priznao je Adriano, na što se Lukaku nadovezao i rekao da je to potpuna istina i da se njemu desilo nešto slično.

Za kraj, Adriano je imao jednostavnu poruku za Lukakua.

"Ti si preuzeo moje mjesto, sretan sam što te Inter potpisao. Sjajan si igrač i želim ti sve najbolje. Inter je klub koji je kao porodica i igrač to osjeti. Očekujem velike stvari od tebe", poručio je legendarni Adriano.