Pakuje kofere
0

Luis Enrique potvrdio odlazak iz Rome i za to okrivio medije

Totalsport
Napušta Rim (Foto: Arhiv/AFP)
Napušta Rim (Foto: Arhiv/AFP)
Luis Enrique, španski trener na klupi uglednog talijanskog prvoligaša Rome, potvrdio je svoj odlazak s klupe "vučice" na kraju ove sezone.

Preciznije rečeno, Enriqueu je ostala još samo jedna utakmica, u gostima kod Cesene u nedjelju. Nakon nje će spakirati kofere i "dignuti sidr"' nakon samo jedne sezone u Romi u kojoj rezultatski definitivno nije bio uspješan. Roma će prvenstvo završiti na sedmom ili lošijem mjestu od toga, što znači da iduće sezone neće igrati na evropskoj sceni.

Za odlazak iz Rome je okrivio medije.

"Mediji nisu bili iskreni prema meni. U kritikama koje su mi bile upućene je bilo puno laži. Biti trener ovakvog kluba za mene je svejedno bila privilegija. Nikada nisam požalio što sam stigao u Romu, čak niti u lošim danima. Navijači koje sam susretao uvijek su mi pokazivali poštovanje. Odlazim jer sam procijenio da se u ljetnim mjesecima neću moći oporaviti i dovoljno odmoriti od ove sezone. Nisam siguran hoću li se iduće sezone baviti trenerskim poslom. Potrošio sam svu svoju energiju pokušavajući doći do što boljeg rezultata ove sezone", izjavio je Enrique i dodao:

"Normalno je da se moj rad ovdje vrednuje kroz rezultate. Donedavno smo se borili za treće mjesto, ali nismo uspjeli na kraju, to je činjenica. Svejedno ne mislim da je ovo bila loša sezone, jer je ekipa jako napredovala. Igračima Rome se zahvaljujem na njihovom angažmanu i saradnji i želim im sve najbolje u budućnosti".