Vjeruje u kvalitet Španca
0

Baldini daje Luisu Enriqueu još barem godinu dana

Totalsport
Luis Enrique (Foto; Arhiv/AFP)
Luis Enrique (Foto; Arhiv/AFP)
Direktor talijanskog nogometnog kluba Roma, Franco Baldini, stao je odbranu svog trenera Luisa Enriquea nakon, prema navijačima "Vučice", razočaravajućeg remija na Olimpicu protiv Napolija (2-2).

Baldini je za vrijeme utakmice stajao na tribinama kada ga je jedan od navijača zatražio da otpusti trenera.

"Rekao sam mu da bi radije ja napustio klub", ispričao je direktor Rome nakon utakmice.

"Luis Enrique nije Romin problem. Ekipa je to dokazala svojom sjajnom igrom. Smatram da atmosfera oko kluba nije dobra, pritisak navijača je prevelik, pa stoga ni ekipa nije opuštena", veli Baldini.

"No, uprkos cijeloj situaciji trener ima jasnu viziju svoga nogometa i mora ga se poduprijeti u tome u nadolazećem razdoblju dovođenjem pravih pojačanja. Luis Enrique ima kvalitet i potrebna mu je još barem jedna godina da ju jasno pokaže. Čvrsto vjerujemo u njega i njegov projekt, usprkos svim nedaćama koje nas trenutno tresu", zaključio je Baldini.

Navijači su žestoko vrijeđali ekipu i trenera prije, ali i nakon utakmice, pa su kapiten Francesco Totti i još neki igrači otišli pod tribinu svojih najvjernijih navijača kako bi s njima porazgovarali. Navijači su najavili da će ući na klupski trening u nedjelju i tražiti od Luisa Enriquea da odstupi.