Nogomet
13

Luis Enrique: Messi je najbolji fudbaler svih vremena

Anadolija
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Trener i nekadašnji igrač španskog fudbalskog kluba Barcelona izjavio je da je Argentinac Lionel Messi najbolji fudbaler svih vremena.

Enrique je odgovarao na pitanja novinara pred sutrašnju utakmicu četvrtine finala Kupa Kraljeva, u okviru kojeg će Barcelona odmjeriti snage sa Atletico Madridom. 

Iako su pojedini mediji pisali o navodnim problemima imeđu Enriquea i Messija, ono što je on rekao o tom Argentincu bile su samo riječi hvale. 

"Ni u periodu dok sam ja igrao, niti ranije, nije bilo igrača poput njega. Leo je najbolji fudbaler svih vremena. U to nemam nikakve sumnje. Cristiano je također vrhunski igrača, ali je u smislu fudbala ispod Lea", rekao je on. 

U vezi s Atletico Madridom, Enrique je kazao da je to jedan klub koji ima vrlo kvalitetnu odbranu i vrlo su dobri iz prekida. 

"Bilo u odbrani bilo u napadu, vrlo dobro znaju šta treba raditi. Tim kojeg se treba bojati. Ne smijemo se osloniti na našu pobjedu u ligi od 3-1. Na toj utakmici moramo nastaviti s našim pritiskom i agresivnošću", rekao je on.