Prva liga FBiH
818

Ludilo u Mostaru: Velež gubio 3:1 pa stigao do velike pobjede, siguran i Olimpik

Piše: K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Ekipa Veleža upisala je izuzetno važnu pobjedu u susretu 20. kola Prve lige FBiH protiv TOŠK-a rezultatom 5:3, iako su Rođeni u prvom poluvremenu gubili sa 3:1, dok je direktni konkurent za ulazak u Premijer ligu, ekipa Olimpika, slavila kod Zvijezde s minimalnih 1:0.

TOŠK je već u četvrtoj minuti stigao u vodstvo nakon što je centaršut Pavlovića prevario domaćeg golmana, no samo sedam minuta nakon toga Behram je poravnao na 1:1. U 30. minuti Mujagić je donio novu prednost gostima iz Tešnja, da bi u 38. minuti Rastoka pogodio za 3:1 i potpuni muk domaćih navijača.

Velež je do poluvremena uspio smanjiti na 3:2 golom Fajića, a već u prvoj minuti drugog poluvremena Ovčina koristi grešku gostujuće odbrane i donosi poravnanje Rođenima. U 63. minuti Velež je stigao do potpunog preokreta nakon što su gostujući igrači postigli autogol, da bi konačnih 5:3 postavio Brandao.

Olimpik je kao gost pobijedio Zvijezdu u Gradačcu, a jedini pogodak za vrijedna tri boda Vukova postigao je Džafić u 71. minuti.

Velež je tako ostao lider Prve lige Federacije BiH sa četiri boda više od Olimpika.

Ostali rezultati:

Jedinstvo - Slaven 1:0

Čapljina - Rudar Kakanj 2:4 Bosna - Orašje 0:1 Novi Travnik - Igman 1:1 Bratstvo - Vitez 2:0 Metalleghe - Goražde 2:1