Zbog dugovanja
11

Loris Karius prekinuo posudbu u Bešiktašu, vraća se u Liverpool

D. B.
Loris Karius (Foto: EPA-EFE)
Loris Karius (Foto: EPA-EFE)
Liverpoolov golman Loris Karius okončao je svoju posudbu u Bešiktašu prije vremena.

Karius je odlučio napustiti Bešiktaš zbog svađe s čelnicima Turskog kluba nastale nakon neisplaćenih plata. Golman je putem Instagrama potvrdio da je skratio svoju posudbu u Bešiktaš te da se vraća u Liverpool.

Na ovaj potez se odlučio nakon što je uputio žalbu FIFA-i te se sukobio s čelnicima Bešiktaša jer nije dobio dogovoreni novac.

"Zdravo svima, danas sam okončao svoj ugovor s Bešiktašem. Šteta što je ovako završeno, ali trebate znti da sam pokušao sve kako bih riješio ovu situaciju bez ikakvih problema. Bio sam strpljiv mjesecima i konstantno govorio upravi. Ista stvar se dogodila prošle godine. Nažalost, nisu pokušali riješiti ovaj problem, čak su odbili da pomognem prihvatanjem smanjenja plate. Važno mi je da znate da sam uživao igrajući za ovaj klub. Bešiktaš može biti ponosan što ima tako strastvene navijače iza sebe koji uvijek pružaju nevjerovatnu podršku. Uvijek ste me podržavali u dobrim i u lošim vremenima, sjećat ću vas se na najbolji način. Hvala svim mojim saigračima, trenerima i uposlenicima kluba. Dočekali ste me raširenih ruku od prvog dana. Hvala vam", napisao je Karius na Instagramu.