Španac otkrio
22

Lopetegui uoči El Clasica: Ne znam hoću li dočekati meč na Realovoj klupi

Klix.ba
Julen Lopetegui (Foto: EPA-EFE)
Julen Lopetegui (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid trese najgora kriza u posljednjih 17 godina, a trener Julen Lopetegui nije siguran hoće li ostati na klupi Kraljeva.

"Ne mogu vam reći hoću li biti tu za El Clasico, ali vam mogu reći da sam sada ovdje. U ovom klubu naučio sam se boriti. To je DNK Real Madrida, a ja to imam u krvi!", rekao je Lopetegui.

Ipak, Realovi igrači uoči utakmice Lige prvaka s Viktorijom nisu pesimistični iako su priče o odlasku trenera Lopeteguija češće, a nedostatak golova doveo je do konstantne potrage za napadačem.

"Oni koji su nas obično kritikovali bi kasnije došli podvijena repa kad osvojimo Ligu prvaka. Ne vjerujem u sreću, samo rad. Stvari sad ne idu po planu, ali vjerujem u ovu ekipu. Pobjednici smo i to smo već pokazivali. Jesmo li dotakli dno? Nadam se da jesmo pa da ćemo sutra krenuti u drugom smjeru. Lopetegui mi je dao povjerenje u reprezentaciji, a i ja sam njemu. Svi mu vjerujemo. A što se tiče Cristiana Ronalda, o njemu nema smisla pričati. Nema smisla spominjati one koji nisu htjeli biti ovdje, on je želio otići. Bilo bi ludo promijeniti trenera, treba nas se samo pustiti da radimo. Ako će dati otkaz treneru, trebaju ga dati i svima nama. Pa, mi smo oni koji markiramo igrače i branimo. Vjerujem ovoj ekipi, a ne vjerujem da mediji mogu sami svrgnuti trenera. Pa, pritisak novinara ne djeluje u svlačionici", izjavio je Isco.