Izgubili Superkup
2

Lopetegui nakon prvog poraza: Neće se promijeniti klupska politika, La Liga je veoma važna

Klix.ba
Julen Lopetegui (Foto: EPA-EFE)
Julen Lopetegui (Foto: EPA-EFE)
Trener Real Madrida Julen Lopetegui nije bio pretjerano razočaran nakon poraza njegove ekipe od Atletico Madrida u meču Superkupa Evrope, a Jorgandžije su protiv gradskog rivala upisale pobjedu rezultatom 4:2.

Atletico je već u prvoj minuti stigao u vodstvo, ali se Real brzo vratio i stigao je u prednost. Ipak, 15 minuta prije kraja meča Costa postiže novi gol pa je pobjednik odlučen tek nakon produžetaka, a tu je Atletico bio bolji i rezultatom 4:2 stigao do prvog trofeja u novoj sezoni.

Lopetegui je nakon meča kazao da se politika Real Madrida neće promijeniti nakon ovog poraza.

"Ono što je definisano kao politika kluba neće se promijeniti zbog ishoda u ovom finalu. Sada nas očekuje početak La Lige, što je za mene veoma važno takmičenje", kazao je Lopetegui pa nastavio:

"Igrali smo dobro u produžetku, dominirali smo protiv Atletico Madrida, kombinovali, ali se nakon trećeg pogotka igra promijenila, nastali su problemi koje smo pokušali riješiti rizičnim opcijama. Na kraju, razliku su napravile greške, Atletico je to kaznio i mi im moramo čestitati", završio je Julen Lopetegui.

Nakon ovakve izjave, jasno je da je glavni cilj Real Madrida osvajanje španske La Lige, gdje Barcelona suvereno vlada već godinama, dok je Kraljevski klub svoje najbolje utakmice igrao u Ligi prvaka.