Nakon 28 utakmica
9

Lokomotiva prvi put u historiji savladala Dinamo, Hajrović upisao asistenciju

Piše: K. H.
Ekipa Dinama iz Zagreba poražena je od Lokomotive u susretu 25. kola HNL-a na domaćem terenu, a konačni rezultat na kraju je glasio 4:1.

Gosti su u vodstvo stigli već u osmoj minuti, a siguran realizator kaznenog udarca bio je Majer. Dinamo se brzo vratio u igri, tačnije u 25. minuti kada Olmo na asistenciju Hajrovića pogađa za 1:1, ali pred sam kraj prvog poluvremena Lokomotiva preko Kastratija opet dolazi u prednost.

Trener Dinama već na poluvremenu je napravo dvije izmjene, a umjesto Hajrovića i Benkovića na terenu su bili Moro i Gojak, no u 60. minuti Lokomotiva je stigla do trećeg pogotka. Opet je strijelac bio Majer i opet s bijele tačke.

Konačnih 4:1 postavio je Kastrati u 67. minuti susreta čime je krunisao možda i najveće iznenađenje u ovoj sezoni HNL-a. Razlog za to jasno leži u činjenici da je ovo prva pobjeda Lokomotive u historiji protiv Dinama, a u dosadašnjih 28 odigranih utakmica tek su jednom uspjeli remizirati.

Nakon 25 odigranih kola, Dinamo ima osam bodova više od drugoplasiranog Hajduka koji svoj meč 25. kola tek treba odigrati.