Izjava nakon meča
57

Llorente priznao da je kod ključnog pogotka Tottenhama igrao rukom

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Napadač Tottenhama Fernando Llorente priznao je nakon plasmana njegovog tima u polufinale Lige prvaka da ga je lopta prilikom ključnog pogotka u meču protiv Manchester Cityja pogodila u ruku, ali da nije imao namjeru zbog čega smatra da je odluka sudije tačna.

Llorente je pri vodstvu Manchester Cityja od 4:2, što je bio rezultat koji ih je vodio u polufinale, postigao pogodak nakon kornera, no turski sudija Cuneyt Çakır dodatno je provjerio taj gol jer je dobio instrukciju iz VAR sobe da je napadač Tottenhama igrao rukom. Nakon dodatnog gledanja, odlučio je da je pogodak španskog igrača regularan i pokazao je na centar.

"Osjetio sam da je lopta imala kontakt sa šakom, ali nisam je pokušao udariti tim dijelom i smatram da je pogodak regularan. Ipak, nikada ne znate što se tiče takvih situacija kakvu će odluku sudija donijeti", kazao je Llorente koji je na kraju postao junak svoje ekipe.

Llorente, iako je u karijeri osvojio veliko broj trofeja, kaže da je ovo bila jedna od najljepših noći u njegovoj karijeri.

"Bila je ovo nevjerovatna noć i jedna od najboljih u mojoj karijeri. Osvojio sam Svjetsko i Evropsko prvenstvo, osvajao sam titule prvaka u nacionalnim prvenstvima, ali ovo je zaista historijski trenutak", istakao je napadač Tottenhama.

Tottenham će u polufinalu igrati protiv Ajaxa koji je nakon dvije utakmice bio bolji od Juventusa, dok drugi polufinalni par čine Barcelona i Liverpool.