Poruka navijača
744

Ljuti Krajišnici: Želimo selektora koji voli svoju domovinu, naš izbor je Vlatko Glavaš

Klix.ba
Vlatko Glavaš (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlatko Glavaš (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na zvaničnoj internet-stranici bh. navijačke grupe Ljuti Krajišnici objavljeno je saopćenje u kojem je navedeno da za selektora žele prvog kapitena u historiji reprezentacije BiH Vlatka Glavaša.

Saopćenje Ljutih Krajišnika prenosimo u cjelosti.

"Da li smo spremni? Da li je došlo vrijeme? Mi želimo, a vi? Da, došlo je vrijeme, mi navijači moramo im konstantno vršiti pritisak, moramo nametnuti svoj izbor, nekog ko voli svoju domovinu, selektora kao čovjeka i patriotu, nekog ko je vezan za svoju domovinu!

Naš izbor je Vlatko Glavaš. Nekadašnji bh. reprezentativac, legenda, patriota. Kao igrač od 1995. godine, pa kao trener od 2002. do 2007. godine, i sada evo, kao navijač i neko ko prije svega, voli svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Vlatko Glavaš je simbol jednog vremena, idol svih Bosanaca i Hercegovaca. U teška ratna vremena učestvovao u stvaranju naše reprezentacije i ako je bilo ogromnih pritisaka na njegovu porodicu, prijatelje, drugove nikad se nije uplašio niti ustuknuo", navodi se o saopćenju Ljutih krajišnika

"I nakon igračke karijere, Glavaš je bio vezan za reprezentaciju, gdje je sa selektorom Blažom Sliškovićem dva puta bio nadomak velikih takmičenja", izjavio je predsjednik NU Ljuti Krajišnici Admir Karabeg.

Vlatko Glavaš je rođen 2. septembra 1962. godine, i grao je u bugojanskoj Iskri, Essenu, Wuppertalu, Fortuni i Osijeku. Nakon završetka nogometne karijere, trenirao je Wuppertal , SF Sodingen, SF Baumberg, TURU Dusseldorf, Olimpik, Slobodu, Čelik i Vinogradar, a bio je i pomoćni trener u reprezentaciji BiH.

U Iskri je počeo još 1976. godine i osvojio Srednjoevropski kup. Nakon Iskre, otišao je u inostranstvo, a u Bundesligi je odigrao 300 utakmica. Fortunu je 1995. godine sa dva pogotka uveo u Prvu ligu i tako postao heroj ovog kluba.

Glavaš se od dresa reprezentacije BiH oprostio u susretu sa reprezentacijom Svijeta na Koševu 2000. godine.