Premier liga
0

Liverpoolu pobjeda u Merseyside derbiju

Totalsport
Suarez (Foto: Reuters)
Suarez (Foto: Reuters)
Nogometaši Liverpoola slavili su u glasovitom Merseyside derbiju, svladavši gradskog suparnika Everton s 2-0 u prvoj utakmici 7. kola Premierlige.

U jubilarnom 185. liverpulskom ligaškom obračunu "redsi" su došli do 71. pobjede. Ujedno su slavili četvrti put u pet posljednjih prvenstvenih dvoboja između ovih suparnika na Evertonovom Goodison Parku.

Liverpool je došao do četvrte ovosezonske pobjede u Premiershipu, ali iz Evertonova će tabora imati puno primjedbi na račun sudije Martina Atkinsona koji je usmjerio utakmicu u 22. minuti kada je prestrogo isključio Jacka Rodwella.

Veznjak je uklizao na loptu i odnio je ispred Luisa Suareza. Pritom je "zakačio" Urugvajca koji je teatralno pao i nagnao suca da isključi Rodwella. Dvadeseti je to crveni karton u liverpulskim derbijima otkad je Premierlige.

Everton je nakon isključenja bio u podređenoj ulozi i pokušao je sačuvati barem bod. Liverpool je najveću priliku u prvom poluvremenu imao u 43. minuti nakon što je Phil Jagielka srušio Suareza u šesnaestercu. No, udarac Dirka Kuyta s bijele tačke obranio je Tim Howard. U sudijskoj je nadoknadi, pak, Charlie Adam pogodio prečku.

Odbrana Evertona u drugom poluvremenu ipak nije izdržala. U 71. minuti Jose Enrique je ubacio s lijeve strane, a Andyju Carrollu nije bilo teško pogoditi sa sedam metara. Treći mu je to prvenstveni gol za Liverpool i prvi ove sezone.

Priču je u 82. zaključio Suarez kojeg je pri pokušaju izbijanja lopte pogodio Sylvain Distin i omogućio mu lagani pogodak.

 Premiership, 7.kolo:

Everton – Liverpool 0-2 (Carroll 71, Suarez 82)

Redoslijed: 1. Manchester United 16 (-1), 2. Manchester City 16 (-1), 3. Chelsea 13 (-1), 4. Liverpool 13...