Premiership
116

Liverpoolu gradski rival ugasio snove o tituli; veliki preokret Uniteda na Old Traffordu

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novi mečevi Premiershipa odigrani su večeras u Engleskoj, a Liverpool je definitivno otpao iz utrke za titulu prvaka nakon poraza u gradskom derbiju.

Gostovao je Liverpool ekipi Evertona na Goodison Parku, a Karamele su slavile sa 2:0 i ugasile snove Redsa o osvajanju titule.

Branthwaite je doveo Everton u vodstvo u 27. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Calvert-Lewin na startu drugog poluvremena, odnosno u 58. minuti meča.

Liverpool do kraja meča nije uspio da ugrozi pobjedu tima koji se bori za opstanak, pa je do kraja ostalo 2:0 za Everton.

Pobjedu je večeras upisao i Manchester United, kojeg je mnogo namučio fenjeraš Sheffield United.

Bilo je 4:2 za United iako su Oštrice vodile u dva navrata sa 1:0 i 2:1. Junak Đavola bio je Bruno Fernandes s dva gola, a po jednom su pogađali Hojlund i Maguire, dok su za goste strijelci bili Bogie i Brereton Diaz.

Anel Ahmedhodžić je odigrao cijelu utakmicu za Sheffield.

Liverpool je ostao drugi na tabeli sa 74 boda, tri manje od lidera Arsenala, ali ima i dvije utakmice više od Manchester Cityja, koji ima samo dva boda manje.

Manchester United je skočio na šesto mjesto sa 53 boda, a Everton je možda došao i do bodova spasa jer je osam bodova daleko od zone ispadanja.

Rezultati:

Wolves - Bournemouth 0:1

Crystal Palace - Newcastle 2:0

Everton - Liverpool 2:0

Manchester United - Sheffield United 4:2

Tabela: