Nogomet
0

Liverpoolov predsjednik: Nema prodaje Suareza

Totalsport
Luis Suarez  (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Liverpoolov vlasnik John W Henry oglasio se po pitanju budućnosti urugvajskog nogometnog reprezentativca Luisa Suareza koji je nedavno javno zavapio za transferom.

Henry se slaže s menadžerom tima Brendanom Rodgersom koji je rekao da je Suarez pokazao "totalno nepoštovanje" spram kluba, ali je i dodao da igrač nije na prodaju.

"Brendan je govorio u ime kluba, pa mislim da se tu nema što za dodati. Nećemo prodati Luisa. Za sve je vrhunske klubove važno zadržati najbolje igrače, ali posebno za Liverpool jer ove godine nismo u Europi, a u Ligi prvaka nismo bilo neko vrijeme. Očito bi prodaja igrača rivalima u takvoj poziciji bila smiješna", rekao je Henry.

Arsenal je dosad predao dvije službene ponude za Suareza od kojih je ona posljednja bila visoka 40 miliona i 1 funtu. Upitan postoji li određen iznos novca za koji bi u Liverpoolu pristali na transfer, Henry je odgovorio.

"Ne. Mislim da je to riješeno. Rekli smo ne i nemamo vremena pronaći prikladnu zamjenu. Riječ je o nogometnim razlozima, ne financijskim. Ovako kasno u prijelaznom roku to ne možemo napraviti i posebno ne prodati ga u Arsenal. Neće biti prodan čak i ako dođe ponuda stranog kluba jer nemamo vremena pronaći zamjenu."

Usprkos Henryjevim riječima, engleski mediji navode da Liverpool i Arsenal nastavljaju međusobnu komunikaciju, kao i da "Topnici" ostaju optimistični po pitanju transfera.

Ukoliko Liverpool zaista odluči stopirati transfer, postavlja se pitanje koliko ima smisla zadržavati nezadovoljnog igrača u timu, posebno prisjete li se slučaja Fernanda Torresa koji je nakon duge sage na kraju prodan Chelseaju u januaru 2011. za 50 miliona funti.