Nogomet
4

Liverpoolov menadžer je "favorit za otkaz"

Klix.ba
Brendan Rodgers (Foto: EPA)
Brendan Rodgers (Foto: EPA)
Trener Liverpoola Brendan Rodgers je svjestan da je prvi na listi za otkaz zbog slabe forme tima.

Redsi su u protekle četiri utakmice osvojili samo jedan bod, tako da se sada nalaze na 12. poziciji tabele engleske Premier lige, 18 bodova iza lidera Chelseaja.

"Prije nekoliko mjeseci bio sam menadžer godine, a sada sam favorit za otkaz", istakao je Rodgers i dodao: "Ali to je sastavni dio ovog divnog rada u fudbalu".

Liverpool je ove sezone zabilježio ukupno šest poraza, a što se tiče Lige prvaka, remi 2:2 protiv Ludogoretsa donijet će im prolaz u šesnaestinu finala samo ako u finalnom meču grupne faze pobijede Basel.

"Sve što možete učiniti je fokusirati se na posao koji slijedi, na ono što možete kontrolisati. Za mene je to rad sa igračima, davanje jasnijih uloga i funkcije ekipi", kazao je trener.

Rodgers je branio golmana Simona Mignoleta, na kojeg se obrušila kritika.

"On nas je spasio u brojnim utakmicama. Njegova forma je ista kao i forma ostatka tima. Moramo se popraviti. Simon je dobar, lijepo smo danas porazgovarali. Nikad nije lako prihvatiti kritiku, bilo da je zaslužena ili ne. Ipak, to je dio sporta", naglasio je menadžer Liverpoola, prenosi BBC.