Premiership
0

Liverpool u ludom derbiju savladao Tottenham, Van Dijk postao predmet ismijavanja

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 34. kola engleskog Premiershipa ekipu Tottenhama rezultatom 4:3.

Liverpool je nakon samo 15 minuta imao velikih 3:0 golovima Jonesa, Diaza i Salaha iz penala te se činilo kako je duel već tada odlučen.

Međutim, u 40. minuti Perišić je prihvatio loptu na lijevom krilu, ismijao Van Dijka i zatim idealno poslužio Kanea koji je smanjio na 3:1. Ovaj potez Hrvata je očekivano postao hit na društvenim mrežama gdje korisnici ismijavaju nizozemskog štopera.

Son je u drugom poluvremenu smanjio na 3:2, a Richarlison je sredinom sudijske nadoknade uz dosta sreće skrenuo ubačaj Korejanca u mrežu za 3:3 i činilo se veliki povratak gostiju.

Ipak, samo minutu potom Lucas Moura je kardinalno pogriješio, ostavio loptu Digu Joti, a Portugalac je potom ušao u šesnaesterac i pogodio suprotni ugao za konačnih 4:3.

Liverpool je današnjom pobjedom preskočio Tottenham na tabeli. Sada je peti s 56 bodova, dok je Tottenham šesti s 54, koliko ima i sedma Aston Villa.

Rezultat i strijelci:

Liverpool - Tottenham 4:3 (Jones 3', Diaz 5', Salah 15', Diogo Jota 90+4' - Kane 39', Son Heung-Min 77', Richarlison 90+3')

Tabela: