Premiership
25

Liverpool u fantastičnom meču porazio Burnley i nastavio utrku sa Cityjem

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u okviru 30. kola Premiershipa ekipu Burnleya rezultatom 4:2 i tako nastavili igrati u ritmu "remi u gostima, pobjeda kući".

Međutim, nije tako dobro počelo po Redse budući da je Ashley Westwood postigao fantastičan pogodak iz kornera, koji donekle na dušu ide i golmanu Alissonu.

Slavlje gostiju trajalo je svega 13 minuta. Lopta je nakon prodora Mohameda Salaha dosta sretno stigla do Roberta Firmina, koji je lagano posprema u mrežu za izjednačenje.

Nakon pola sata igre Liverpool je preokrenuo rezultat. Ponovo je Salah bio u prodoru, srušen je u šesnaestercu, a lopta dolazi do Sadija Manea, koji koristi slobodan prostor i lijepo plasira loptu u mrežu za 2:1. Ujedno je to bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku se igralo znatno slabijim intenzitetom, a susret je bio riješen u 67. minuti. Gosti su napravili grešku, Salah krenuo u brzu kontru, ponovo je bio srušen, a lopta ovaj put dolazi do sjajnog Firmina. Brazilac je postigao svoj drugi gol na meču za 3:1.

Liverpool [3]-1 Burnley: Firmino from r/soccer

I kada su svi očekivali kraj meča pala su još dva pogotka. Prvo je Johann Gudmundsson smanjio na 3:2, a onda je odlični Mane postavio konačnih 4:2.

Liverpool 3-[2] Burnley: Guðmundsson from r/soccer

Liverpool je na drugom mjestu Premiershipa s bodom zaostatka u odnosu na lidera Manchester Cityja, dok je Burnley na 17. poziciji.

Tabela: