Liga prvaka
22

Liverpool teže od očekivanog protiv Genka, Salzburg odnio bod sa San Paola

F. Z.
Liverpool - Genk (Foto: EPA-EFE)
Liverpool - Genk (Foto: EPA-EFE)
Utakmicama u Liverpoolu, Napulju i Lyonu kompletirano je četvrto kolo Lige prvaka u grupama E i G.

Redsi su teže od očekivanog slavili protiv prvaka Belgije, dok je Salzburg odnio jedan bod iz Napulja sa San Paola.

Grupa E

Liverpool je u grupi E na svom terenu dočekao belgijski Genk. Domaćin je već u 14. minuti susreta preko Georgina Wijnalduma došao do vodstva. Odlično se Holanđanin snašao u šesnaestercu ekipe iz Belgije i zatresao mrežu nemoćnog Gaetana Couckea.

Prije odlaska na odmor gosti su se vratili preko Mbwane Samate koji je bio najviši u šesnaestercu ekipe s Anfielda. Samo osam minuta igre u nastavku bilo je potrebno Alexu Oxlade-Chamberlainu da na asistenciju Salaha odličnim udarcem matira nemoćnog golmana gostiju za konačnih Liverpool - Genk 2:1.

U drugom susretu ove grupe Napoli je na svom terenu dočekao austrijski Salzburg. Gosti su nakon svega 11 minuta igre došli do vodstva, a strijelac pogotka s bijele tačke bio mladi Erling Haaland. Ovaj 19-godišnjak postigao je tako svoj sedmi pogodak u četiri susreta ovogodišnje Lige prvaka. Prije odlaska na odmor Napoli je stigao do izjednačenja, a mrežu gostiju zatresao je Hirving Lozano. Ostalo je do kraja 1:1 na San Paolu.

Lider grupe sada je Liverpool sa devet osvojenih bodova, a slijede Napoli sa osam, Salzburg sa četiri i Genk s jednim osvojenim bodom.

Tabela:

Grupa G

U drugom susretu grupe G Lyon je na svom terenu dočekao Benficu. Domaćin je do vodstva došao već u četvrtoj minuti preko Joachima Andersena. U 33. minuti Memphis Depay je povisio na 2:0. Benfica je smanjila rezultat u 78. minuti, a strijelac je bio Haris Seferović. Do trećeg gola Lyon je stigao u 89. minuti, a strijelac je bio Bertrand Traore. Rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice.

Ranije su svoj susret u grupi G odigrali Zenit i Leipzig, a gosti su upisali trijumf rezultatom 2:0.

Leipzig nakon ovog kola ima devet bodova na čelu grupe, a slijede Lyon sa sedam, Zenit sa četiri i Benfica sa tri osvojena boda.

Tabela: