Rafael Benitez
0

"Liverpool stalno gubi samopouzdanje"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
- Možda bismo morali dolaziti u vodstvo od 2-0, s obzirom da nam 1-0 nije dovoljno - izjavio je menadžer nogometaša Liverpoola Rafael Benitez nakon poraza njegovog sastava na Anfieldu od Arsenala (2-1).
  • Nakon što smo sami sebi dali autogol za 1-1 sve se promijenilo. Otad smo dodavali loptu lošije. Izgubili smo samopouzdanje. Nije to pitanje kvaliteta, već nedostatka sigurnosti. Morali bismo jednom doći u vodstvo od dva gola razlike i onda vidjeti da li bismo, u slučaju primljenog gola, nastavili igrati na istom nivou.

Španac govori o situaciji nakon što je Glenn Johnson, pri rezultatu 1-0 za Liverpool, u 50. minuti pogodio u vlastitu mrežu za 1-1. Samo osam minuta kasnije Andrej Aršavin postavio je konačan rezultat na utakmici.

  • Teško je objasniti pad u igri nakon sjajno odigranog prvog poluvremena, u kojem smo totalno nadigrali Arsenal, stvorili odličnu priliku za Fernanda Torresa, zabili gol preko Kuyta i još trebali dobiti jedanaesterac.

  • Samopouzdanje je definitivno palo u nastavku. Vidjelo se to načinom na koji smo poklanjali lopte, što nismo raditi u prvom dijelu, kada smo totalno kontrolisali igru.