Sjajan preokret Redsa
4

Liverpool slavio nakon Salahovog hat-tricka asistencija, nije ih koštao amaterski primljen gol

D. P.
Novi sjajan meč Egipćanina (Foto: EPA-EFE)
Novi sjajan meč Egipćanina (Foto: EPA-EFE)
Na otvaranju petog kola engleske Premier lige nogometaši Liverpoola savladali su Wolverhampton na gostovanju nakon preokreta rezultatom 3:1.

Liverpool je katastrofalno ušao u meč. Odbrana Redsa bila je uspavana od samog starta, a u sedmoj minuti primila je gol nakon amaterske reakcije.

Pedro Neto je u sedmoj minuti "promiješao" cijelu odbranu Liverpoola, asistirao na drugu stativu, a Hwang Hee-Chan je pogodio za vodstvo domaćina.

U nastavku prvog dijela domaćin je nastavio dominirati terenom, a Neto se poigravati s gostima. Ipak, rezultat se nije mijenjao iako je Liverpool prvi dio utakmice završio bez udarca u okvir gola.

No, u drugom poluvremenu potpuno druga priča. Od starta su gosti krenuli furiozno po preokret, a to se isplatilo već u 10. minuti nastavka. Mohamed Salah proigrava Codyja Gakpa koji nije imao nikakvih problema da pogodi praznu mrežu Vukova.

Kada se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Salah ponovo sjajno asistira u 85. minuti za potpuni preokret. Ovoga puta pogodio je Andy Robertson.

Do kraja je Salah upisao hat-trick asistencija za konačnih 3:1. Pogodio je Harvey Elliott.

Liverpool je tako upisao četvrtu uzastopnu pobjedu i prvi je na tabeli s utakmicom više u odnosu na rivale. S druge strane, Vukovi ostaju na samo jednoj pobjedi i tri boda blizu zone ispadanja.

Rezultat i strijelci:

Wolves - Liverpool 1:3 (Hwang 7' / Gakpo 55', Robertson 85', Elliott 90+1')

Tabela:

Standings provided by Sofascore