Emmanuel Adebayor
0

"Liverpool se uplašio Manchester Cityja"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Togoanski napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor kritički je komentirao igru Liverpoola nakon nedjeljnog međusobnog sraza njegove ekipe i “redsa” u sklopu 27. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Dvoboj direktnih konkurenata za četvrto mjesto na tabeli na stadionu City of Manchester završio je bez golova i pobjednika 0-0, a Liverpool je tako jedina ekipa od “velike četvorke” engleskog nogometa koja je ove sezone na gostovanju kod “građana” izbjegla poraz, budući su ranije ondje gubili Arsenal, Chelsea i Manchester United.

"Nije to bila lijepa utakmica, a oni su došli ovdje s namjerom da ne izgube. Mislim da su od početka ciljali na remi i na kraju su ga i dobili", rekao je Adebayor, dodavši da je njegova ekipa u utakmici u kojoj je stvoreno tek nekoliko poluprilika, oštećena za nedosuđeni jedanaesterac, nakon jednog kontakta njega samoga i Danca Daniela Aggera u kaznenom prostoru Liverpoola.

"Što se mene tiče, definitivno je to bio faul. Ako pogledate snimku jasno ćete vidjeti da me Agger gurao u trenutku kad sam primao loptu. To se ne smije tolerirati i nije mi jasno zašto sudac (Peter Walton) nije svirao prekršaj", zaključio je Adebayor.

Neriješenim ishodom City je održao bod prednosti nad Liverpoolom i trenutno drži peto mjesto s utakmicom manje od “redsa” i četvrtoplasiranog Tottenhama.