Premierliga
10

Liverpool razbio QPR u uvodnih 30 minuta utakmice

Totalsport
Nogometaši Liverpoola upisali su rijetku pobjedu u gostima ove sezone u sklopu 21. kola prve engleske nogometne lige. "Redsi" su kod posljednjeplasiranog QPR-a slavili s 3-0 zahvaljujući furioznom "uvodu" u utakmicu.

Domaći nogometaši nisu se ni okrenuli, a već su nakon manje od 16 minuta igre gubili s 2-0. Urugvajac Luis Suarez postigao je 12. pogodak sezone u 10., a potom i 13. u 16. minuti prvog poluvremena.

Kod prvog ga je proigrao Jordan Henderson, Suarez je zaobišao svog čuvara i preciznim udarcem pogodio u donji desni kut gola Julija Cesara. Urugvajac je kod drugog imao velike sreće, s obzirom da je s desne strane ubacio prizemnu loptu na peterac, koja mu se nakon klizećeg starta dvojice igrača odbila natrag, te je lijevom nogom zakucao loptu u praznu mrežu za 2-0.

Svega 12 mintua kasnije Daniel Agger stavio je, pokazalo se, tačku na "i" tek trećoj Liverpoolovoj pobjedi u gostima ove sezone, kada je Premierliga u pitanju. Steven Gerrard ubacio je loptu na šest, sedam metara od QPR-ova gola, a Agger je nadvisio dvojicu i zabio u nebranjeni dio Cesarova gola.

Promjena rezultata do kraja utakmice više nije bilo, pa se Liverpool pobjedom probio ispred Swanseaja na deveto mjesto prvenstvene tabele, te se približio osmoplasiranom Stoke Cityju na svega jedan bod (29-28). QPR je pak ostao prikovan na posljednjem mjestu s tek 10 osvojenih bodova iz 20 utakmica.

Postao je tako QPR tek 15. ekipa u historiji Premierlige koja je u uvodnih 20 kola upisala 10 bodova i manje. Svih prethodnih 14 ispalo je na kraju sezone u niži rang takmičenja.

Premierliga, 20. kolo:

Everton - Chelsea 1-2 (Pienaar 2 / Lampard 42, 72) Queens Park Rangers - Liverpool 0-3 (Suarez 10, 16, Agger 28)